AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax zet in op interessante dubbelslag’

Ajax zou deze zomer willen uitpakken met een interessante dubbelslag. Het gaat om Mandela Keita (Royal Antwerp) en Oguz Aydin (Alanyaspor).

Keita is een controlerende middenvelder die onder Mark van Bommel erg belangrijk was voor Antwerp. Journalist Sasha Tavolieri claimt te weten dat hij hoog op de shortlist staat in Amsterdam. Door blessureleed speelde Keita het afgelopen seizoen slechts 28 keer mee voor Antwerp, hij mocht al één keer meedoen met de hoofdmacht van België. Eerder werd hij ook al gelinkt aan Olympique Lyon, waardoor het nog maar de vraag is of hij haalbaar is voor Ajax. De onderhandelingen zullen gevoerd moeten worden met oude bekende Marc Overmars, die nu directeur is in Antwerpen.

De andere naam op het verlanglijstje is Aydin. Alanyaspor-voorzitter Hasan Cavusoglu zegt in de Turkse media: “Besiktas deed een bod op Oguz Aydin. Ook hadden we een ontmoeting met Galatasaray-president Dursun Özbek. Verder zijn enkele clubs uit het buitenland, waaronder Ajax, geïnteresseerd in onze speler. Geen enkele club ligt voor. We hebben niemand iets beloofd. Het team dat het meest betaalt, zal de transfer krijgen.”

Een maand geleden werd Aydin al voor het eerst gelinkt aan een transfer naar Ajax. Die interesse kan niet los worden gezien van Francesco Farioli. De nieuwe Ajax-trainer werkte bij Alanyaspor immers samen met de Turkse vleugelaanvaller, die daar nog altijd actief is. Aydin noteerde afgelopen seizoen dertien doelpunten en zeven assists in 35 wedstrijden voor Alanyaspor. Daarmee maakte hij een uitstek

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.