AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax wil toeslaan voor Oranje-klant’

Ajax heeft interesse om Wout Weghorst deze zomer binnen te halen. Hier maakt het Algemeen Dagblad melding van.

Ajax probeert aan het begin van de transferperiode geld te genereren, waarbij de verkoop van Chuba Akpom een serieuze optie is. Niet alleen zorgt het er dan voor dat er in de salarishuishouding extra ruimte te vinden is, ook levert de aanvaller naar verwachting een hoge transfersom op.

Bij het vertrek van Akpom wil Ajax een extra spits halen en daarvoor heeft het Weghorst op het lijstje staan. De Oranje-international is na zijn vertrek bij TSG Hoffenheim transfervrij en kan dan met Brian Brobbey strijden voor de spitspositie. Kroes verwacht dat hij een grote bijdrage kan leveren.

Hoewel hij snapt dat Weghorst geen typische Ajax-spits is, denkt Kroes dat hij weldegelijk belangrijk kan zijn. Zo vindt hij het belangrijk dat er meer Nederlanders in de selectie komen. Daarnaast wil hij meer routine in de ploeg en kan Weghorst zowel op het veld als in de kleedkamer zijn ervaring meebrengen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.