AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax-speler heeft zich extreem ontwikkeld’

Voormalig topspits Roy Makaay is van mening dat het Nederlands elftal de komende jaren veel plezier zal gaan beleven aan Brian Brobbey en Joshua Zirkzee. Hij ziet namelijk dat het duo zich het afgelopen seizoen uitstekend heeft ontwikkeld.

“Brobbey heeft zich extreem ontwikkeld”, begint Makaay bij de #DoneDeal-podcast. “Volgens mij wilde Ronald Koeman hem in de laatste interlandperiode testen, net als Zirkzee, maar zij moesten toen allebei geblesseerd afhaken.” Makaay was jarenlang actief in de jeugdopleiding van Feyenoord. “Ik heb Zirkzee één jaar kort bij Feyenoord meegemaakt.”

“Bij Bayern heeft hij het daarna niet slecht gedaan. En bij Bologna doet hij het nu ook goed, maar als ik Koeman moet geloven speelt hij eigenlijk meer als een inzakkende spits. Dat kan een tactische keuze zijn van de trainer, maar Koeman heeft liever een echte spits.”

Volgens Makaay is Brobbey, vanwege zijn fysiek en balvastheid, meer een klassieke spits. De oud-aanvaller is onder de indruk van de Ajacied. “Hij heeft zich uitstekend ontwikkeld, dus ik denk dat we voor de komende jaren weer wat talentvolle jongens hebben”, aldus Makaay.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.