AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Hij is de iets luxere versie van Wout Brama’

Afgelopen zaterdag maakte Jordan Henderson eindelijk zijn debuut voor Ajax. In de kraker tegen PSV liet de routinier zien belangrijk te zijn met zijn coaching. Journalist Geert-Jan Jakobs was niet erg onder de indruk van het spel van hem, en vergelijkt hem met oud-voetballer Wout Brama.

“De hype is geweest en nu constateert iedereen dat het belachelijk is dat het zo’n hype is geweest”, zegt Jakobs bij Voetbal International. “Hij laat Ajax wel beter voetballen. Het is ook niet spectaculair en zo’n voetballer is hij ook niet.”

“Het is een beetje de tragiek van de taak van een zes, een controlerende middenvelder.” Collega Simon Zwartkruis haakt in: “Maar dit is wel wat Ajax nodig had. Het compacter maken van de ploeg. Dat kan hij.”

Jakobs reageert: “Hij heeft gedaan waarvoor hij gehaald is, maar het is geen bijzondere speler. Gaat hij Ajax beter maken? Ja. Maar dat zegt ook veel over Ajax voor hem. Hij geeft sturing aan het elftal. Het is de iets luxere versie van Wout Brama. Zwartkruis: “Woutje Deluxe.” Jakobs: “Daar is niets mis mee, dat zijn hele nuttige voetballers. Maar ik zou er geen seizoenkaart voor kopen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.