AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax had hem lopend moeten wegbrengen’

Ajax had de afgelopen transferperiode de mogelijkheid om zomeraankoop Chuba Akpom van de hand te doen. Het Engelse Nottingham Forest wilde namelijk ver voor willen gaan, alleen wilde de Amsterdammers hem uiteindelijk niet kwijt.

Forest had zestien miljoen euro over voor zijn target, maar het ging wel om een half jaartje ‘huur’ mét een verplichte optie tot koop (onder bepaalde voorwaarden: zes gespeelde wedstrijden en géén degradatie uit de Premier League). In de Johan Cruijff ArenA zag men dit dus niet zitten, omdat ze ‘meer zekerheid’ wilden.

Ralf Seuntjens snapt daar niets van, zegt hij bij FC Afkicken: “Ik zou alles accepteren man. Ik zou gewoon alles accepteren. Als Ajax had ik dan die tweede spits van Chelsea, Armando Broja, geprobeerd te halen.” De Amsterdammers pikten Julian Rijkhoff natuurlijk op bij Borussia Dortmund: “Concurrentie is altijd goed, ik denk dat Brian Brobbey ook weggaat deze zomer.”

In de SN Transfershow reageerde Pieter de Jongh op het Forest-bod op Akpom: “Daar moeten ze gelijk een strik omheen doen. Die moeten ze lopend naar Engeland brengen. Als je dat geld voor hem kunt krijgen, moet je hem wandelend daarnaartoe brengen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.