AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Lof voor Ajax-revelatie: ‘Doet me denken aan Litmanen’

Voormalig voetballer Ronald de Boer is lovend over de jonge Ajax-middenvelder Kristian Hlynsson. Hij ziet in hem vergelijkingen met Jari Litmanen.

Door het Algemeen Dagblad wordt De Boer gevraagd of hij zichzelf in Hlynsson ziet. “Nou, ik vind Kristian juist heel erg op Jari (Litmanen) lijken”, luidt het antwoord. “Jari was ook geen dribbelaar, maar hij bleef maar gaan en zei altijd tegen ons: Er komt een moment dat mijn tegenstander me niet volgt. Dan slaan we toe. Kristian kan ook wel honderd keer gaan in een wedstrijd.”

Hlynsson wordt steeds belangrijker voor Ajax. Dit seizoen maakte hij zes Eredivisie-doelpunten en was hij eenmaal aangever. Afgelopen weekend was Hlynsson tegen Heracles Almelo met een bekeken schot trefzeker. “In die functionele techniek, het niet blind maar gericht schieten en het snel handelen doet hij me ook aan Jari Litmanen denken. Zo ver is hij natuurlijk nog lang niet, maar Kristian is voor mij hard op weg een heel erg goede, moderne middenvelder te worden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.