AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax wil niet langer meewerken aan een vertrek’

Ajax is niet voornemens om Steven Bergwijn deze winter te verkopen. Er is de nodige belangstelling voor de aanvaller uit Europa en het Midden-Oosten.

Ajax-watcher Lentin Goodijk noemt de interesse momenteel ‘niet echt concreet’. Er ligt geen aanbieding voor Bergwijn op tafel. “Er is wel al langer interesse voor hem, ook vanuit andere landen. Hij heeft internationaal nog de naam en marktwaarde om naar een andere club te vertrekken”, zo weet hij.

“Voor Ajax is het vanwege zijn financiële situatie in zekere zin ook aantrekkelijk”, zo vervolgt de Voetbal International-journalist. “Hij heeft een stevig contract en je bent nog een afkoopsom aan het afbetalen. We vroegen Kelvin de Lang ernaar en hij zei: ‘Het is onze aanvoerder. Die wil je niet in januari wegdoen.’”

Met Bergwijn won Ajax zondag de oefenwedstrijd tegen Hannover 96 (2-1). Goodijk zag een groot verschil met het optreden van de reserveploeg een dag eerder. “Het was een heel ander gezicht. Eigenlijk was het precies waar de hele week op is getraind: het drukzetten, echt het insluiten van spelers, de bal veroveren en doorschakelen. In de eerste helft kwam veel samen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.