AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax bereikt akkoord met Spaanse club’

Ajax heeft een akkoord bereikt met het Spaanse Sevilla over de transfersom voor middenvelder Stanis Idumbo-Muzambo. Dit weet De Telegraaf te melden. Hij moet nog wel persoonlijk rond zien te komen.

Hij heeft bij Ajax een aflopend contract, dat op deze manier nog een transfersom kan incasseren. De ochtendkrant meld dat Ajax de gebruikelijke opleidingsvergoeding van circa driehonderdduizend euro ontvangt. Dat bedrag kan nog met enkele tonnen oplopen door middel van bonussen. Ook is een percentage bij een volgende transfersom bedongen.

Idumbo-Muzambo werd in 2021 transfervrij opgepikt bij KAA Gent, maar wist niet door te breken in het eerste elftal. Dit seizoen kwam de middenvelder in elf duels in actie voor Jong Ajax, waarin hij drie keer wist te scoren. De Telegraaf meldt daarnaast dat Ajax Kian Fitz-Jim vervroeg wil terughalen van Excelsior. De Amsterdammers zitten momenteel dun in de middenvelders en willen daarom Fitz-Jim terughalen. Naar verluidt ziet de middenvelder een vervroegde terugkeer zelf ook wel zitten.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.