AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax was een negatieve ervaring voor me’

Afgelopen seizoen huurde Ajax de Italiaanse spits Lorenzo Lucca van Pisa. Maar een succes was het niet te noemen. Hij was vooral bankzitter in Amsterdam en speelt inmiddels met meer plezier in de Serie A voor Udinese.

“Ik heb twee negatieve ervaringen gehad, ook met blessures, dus ik hoopte dat het goed zou gaan bij Udinese”, vertelt de boomlange aanvaller tegenover Football Italia. “Nadat ik in de jeugdopleidingen van Torino en Brescia had gespeeld, ging ik naar Palermo in de Serie C”, vervolgt Lucca. “Ik dacht dat ik in niveau omlaag ging, maar feitelijk was ik juist begonnen met klimmen. Ik leerde nieuwe dingen en scoorde veertien goals in de Serie C.”

Lucca heeft hulp gekregen. “Door iemand uit Turijn, iemand die in me gelooft. Samen analyseren we mijn wedstrijdbeelden. De goals, maar ook fouten. Ik kijk ook veel naar hoe Erling Haaland beweegt. Hij heeft een soortgelijk fysiek als ik, al is hij linksbenig. Ik probeer te leren van zijn beweging in de zestien. Je moet focussen op de bal, de goal én de verdediger.”

One thought on “‘Ajax was een negatieve ervaring voor me’

  1. Ron Kallenbach says:

    Had meer speeltijdverdiend!!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.