AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax hakt knoopt door over razendsnelle zomeraankoop’

Carlos Forbs begon nog wel hoopgevend aan zijn avontuur bij Ajax, maar inmiddels bakt de Portugese vleugelaanvaller er aanzienlijk minder van. Hij koste de Amsterdammers deze zomer maar liefst veertien miljoen euro dat het voor hem overmaakte aan Manchester City.

Volgens ‘Het Parool’ mag hij deze winter net als Georges Mikautadze en Gaston Avila uitkijken naar een nieuwe werkgever. Het medium noteert: “Het is de vraag of Ávila, Forbs en Mikautadze in de tweede seizoenshelft nog spelers van Ajax zijn. De club wil na de dramatische transferperiode van afgelopen zomer schoon schip maken, waarbij het drietal in aanmerking kan komen voor een vertrek.”

De FIFA-regels maken het wel lastig om zomeraankopen nu al weer elders te slijten. “De Fifa schrijft voor dat een speler in één Europees seizoen voor slechts twee clubs mogen spelen. Verhuren of terug verkopen aan hun oude club is een optie.” Voor Forbs geldt dit echter niet, want hij kwam dit seizoen niet in actie voor zijn vorige club Manchester City. Dat maakt de kans dat Ajax hem spoedig weer gaat lozen nóg groter.

Onlangs liet Forbs (19) zich in Inside Ajax nog lyrisch uit over de supporters van Ajax vanwege hun steun. “Zelfs in de zware tijden. Ik had verwacht dat hun steun minder zou worden toen het slecht ging, maar ze steunen ons altijd. Ik herinner me dat we met 2-0 bij Brighton verloren. Ze bleven zingen en ons op een positieve manier steunen. Dat was fantastisch, want we hadden net met 2-0 verloren.” De vraag is echter hoe lang de rechtsbuiten nog voor hen speelt..

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.