AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Schandalige monsteraankoop van 20 miljoen’

Ajax ging midweeks in het bekertoernooi met 3-2 ten onder tegen de amateurs van Hercules. De Kroatische mandekker Josip Sutalo bakte er weinig van, en dat zagen ook de analisten Karim El Ahmadi en Kees Kwakman.

“Hij is wel de meest wonderlijke speler”, stelt Kwakman bij ESPN na de historische bekernederlaag tegen derdedivisionist USV Hercules (3-2). “Ajax haalde hem natuurlijk met veel bombarie binnen. Er werd veel geld voor hem betaald en de geluiden waren ook positief. Je weet dat er een aanpassingsfase is en dat de ene speler daar sneller doorheen gaat dan de ander, maar op een korte fase in de afgelopen weken na laat hij dit al een halfjaar zien…”

Volgens El Ahmadi doet Sutalo ‘de meest simpele dingen verkeerd’. “Dat vind ik echt ongelooflijk. Het gaat niet één of twee keer verkeerd, het is hem ik weet niet hoe vaak dit seizoen overkomen.” Sutalo was afgelopen zomer de grootste aankoop van voormalig technisch directeur Sven Mislintat. De verdediger wist nog niet te overtuigen in het shirt van Ajax.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.