AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Dat hij captain is van Ajax, zegt eigenlijk al genoeg’

Midweeks in het EL-duel tegen AEK Athene droeg Jorrel Hato de aanvoerdersband. En in de ogen van analist Marco van Basten zegt het genoeg over de kwaliteit van de ploeg dat een pas 17-jairige jongen deze verantwoordelijkheid moet nemen.

“Het is lastig zoeken om een aanvoerder te vinden”, vertelt Van Basten over de captainskwestie in Amsterdam. “Als je bij een zeventienjarige jongen uitkomt, dan geeft dat wel aan dat je kwaliteit mist in je ploeg. Dat valt ook wel te zien als je dan bij een jongen van zeventien uitkomt. Dat valt ook wel te zien als je thuis tegen Zwolle nog niet kan winnen. Dan is er iets niet helemaal in orde.”

“Hij is een hele goede voetballer, maar jong nog”, vertelt Gullit over Hato. “Hij heeft wel iemand naast zich nodig die hem helpt, maar het lijkt nu alsof hij die andere jongen moet helpen. Zeventien jaar, dat kan natuurlijk niet. Dan moet je op zo’n leeftijd dingen doen die je niet geleerd worden. Die moet je zelf leren. Het kan nu ook gewoon niet anders, maar wel een hele goede speler. Die moet je ook beschermen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.