AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Hij zou zomaar transfervrij de deur kunnen uitlopen’

Jorrel Hato maakt bij Ajax een stormachtige ontwikkeling door. In het Europa League-duel tegen AEK Athene was hij zelfs aanvoerder van de ploeg. Columnist Henk Spaan is dan ook lovend over de pas 17-jarige mandekker.

Hij vindt het echter enigszins zorgwekkend dat het talent nog maar een contract voor anderhalf jaar heeft. Spaan vond Hato tegen AEK Athene opnieuw uitblinken. “Normaliter zijn het aanvallende acties die blijven hangen”, aldus de journalist in Het Parool. “Donderdagavond was het de tackle van Hato op García in de 33ste minuut die ik nog steeds voor me zie.”

“Hoe slaagt een jongen van zeventien erin op dit niveau een aanvaller in volle sprint de bal af te pakken om hem onder te dompelen in een ijskoud bad van vertwijfeling? Je kunt wel zeggen dat hij risico’s nam, maar ik vind het risico dat Ajax neemt groter, met een contract dat nog maar anderhalf jaar loopt. Voor zo’n voetballer”, aldus Spaan.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.