AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax moet hem over een aantal jaar weer bellen’

Clubwatcher Mike Verweij van de Telegraaf is van mening dat Ajax er goed aan zou om Donny van de Beek over een aantal jaren weer terug te halen naar Amsterdam. Momenteel speelt hij op huurbasis voor het Duitse Eintracht Frankfurt.

In de podcast Kick-off komt de huurtransfer ter sprake. Presentator Pim Sedee vraagt aan Verweij of Frankfurt een mooie club is voor Van de Beek. “Ja, alles waar hij nu aan spelen toekomt is een mooie club”, antwoordt hij. Daarna maakt Verweij een sprongetje naar Ajax. De Amsterdammers haalden in het verleden al eens een speler die niet helemaal wedstrijdfit was, en hij denkt dat ze dat risico nu met Van de Beek niet opnieuw zouden moeten nemen.

“Ajax heeft natuurlijk al een keer die fout gemaakt. Ze hadden een keeper nodig, en toen hebben ze Tim Krul gehaald. Die was eigenlijk bij Ajax nog volle bak aan het revalideren. Vervolgens ging hij naar AZ en daar had hij een heel goed seizoen”, herinnert Verweij zich nog.

“Dus Ajax kan nu Donny van de Beek terughalen, alleen hij heeft twee jaar bijna niet gevoetbald”, vervolgt hij. “Ik zou het die jongen heel erg gunnen, hij is altijd goed geweest voor Ajax, kind van de club. Een hoop meegemaakt ook rondom Nouri, dus het zou wel passen qua omgeving. Maar ik denk dat Ajax er veel beter aan doet om hem over twee of drie jaar terug te halen, als hij weer volle bak aan het voetballen is.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.