AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax is niet goed genoeg voor de derde plek’

Voetbaltrainer Alfons Groenendijk denkt dat Ajax tekort komt om nog derde te worden in de competitie. Deze plek zou voorronde betekenen voor de Champions League. Hij denkt dat de selectie van de Amsterdammers simpelweg te weinig kwaliteit heeft.

“Ik acht de huidige selectie van Ajax niet goed genoeg om Champions League te halen”, voorspelt Groenendijk zondag in een interview met het Algemeen Dagblad. “Ik geloof er ook niet in. Ajax heeft aan het begin veel te veel punten verspeeld en moet zich maximaal richten op plek vijf. ”

“Als je meer kan pakken, moet je zelf bijna alles winnen en hopen dat Twente en/of AZ nog behoorlijk instort.” FC Twente heeft net als AZ 33 punten verzameld. De Tukkers startten vrijdag dramatisch tegen Excelsior en stonden zelfs met 0-2 achter. Dankzij een sterke comeback werd alsnog met 4-2 gewonnen.

Het zal lastig worden, maar het is nog steeds mogelijk voor Ajax om een ticket voor de Champions League in de wacht te slepen. “Dat zou, gezien de dramatische start van het seizoen, een wereldprestatie zijn”, oordeelt voormalig Ajax-speler Cedric van der Gun. “Ik vraag me echter af of dat realistisch is. Dat heb je namelijk niet echt meer in eigen hand, omdat je afhankelijk bent van Twente en AZ.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.