AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Lof voor Ajacied: ‘Van timide jongen naar volwassen kerel’

Voormalig voetballer Ronald de Boer heeft met veel of gesproken over de ontwikkeling van Kristian Hlynsson. In de afgelopen weken heeft de IJslandse middenvelder een basisplaats weten af te dwingen onder de nieuwe trainer John van ‘t Schip.

De Boer, die eerder in de jeugd Hlynsson begeleidde, herinnert zich nog goed hoe hij zijn entree maakte in Amsterdam. “Timide jongen, fragiel, met een echt Scandinavisch hoofdje”, zo beschrijft de Boer zijn eerste indrukken van Hlynsson in gesprek met Voetbal International. “Maar ook iemand van wie je gelijk ziet: die zit wel op voetbal. Niet dat hij veel dribbelde, ofzo. Het zat hem meer in zijn aannames, het op doel schieten, het positie kiezen, zijn oriëntatie en het scannen om zich heen”, vervolgt hij.

“Het fysieke aspect was wel een aandachtspunt aan het begin”, zegt de Boer. “De intensiteit was vele malen hoger dan hij gewend was. Dat was wel even aanpoten voor hem, maar dat heeft hij goed gedaan. Spelers krijgen in de jeugd allemaal een individueel programma om zich fysiek te ontwikkelen, dat heeft hem geholpen. Zijn fysiek, zijn duelkracht, daar waren de meeste zorgen over. Maar in mijn ogen is dat niet per se een struikelblok.”

De voormalige Ajax-speler onderbouwt zijn argument met twee specifieke voorbeelden. “Het gaat er ook om dat je goed staat en slim de duels in gaat. David Silva is bijvoorbeeld ook niet heel groot, maar heeft zich wel tien jaar staande gehouden in de Premier League. Phil Foden is ook zo’n voorbeeld. Kristian is daar inmiddels veel beter in geworden, hij is meer een kerel geworden”, aldus de Boer.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.