AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Guus Hiddink heeft een advies voor Ajax’

Voormalig voetbaltrainer Guus Hiddink is van mening dat Ajax er goed aan zou doen om in een twee spitsensysteem te gaan voetballen. Hij ziet namelijk in Chuba Akpom en Brian Brobbey een prima koppel.

Onder John van ‘t Schip is Ajax zich langzaam maar zeker aan het herstellen. “Ze hebben natuurlijk helemaal onderaan gestaan. Er is nu wat meer rust rond de selectie, dus dat gaat gestaag goed”, meent hij in Goedemorgen Eredivisie. “Qua spel is er nog veel te doen, daar moeten nog veel trainingsuren in gestopt worden.”

De oud-bondscoach van Oranje wordt gevraagd of Ajax ook in een 5-3-2 systeem kan renderen, maar volgens hem kun je een formatie niet in enkel cijfers uitdrukken. “Ik denk liever in momenten van balbezit, omschakeling en balverlies. Ik vind dat heel statisch”, reageert hij.” Als je die twee (Akpom en Brobbey, red.) voorop hebt, dan zou ik dat prima vinden.”

Hiddink was donderdagavond onder de indruk van Brobbey, die twee keer scoorde tegen Olympique Marseille. Hij vindt de kritiek op de spits niet altijd even terecht. “Geef de jongens die 20 of 21 zijn even de kans om zich te ontwikkelen en ervaring op te doen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.