AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax wil winterse zaken gaan doen in topcompetitie’

Ajax heeft interesse om Marten de Roon in de winter naar Amsterdam te halen. Hier maakt de NOS vandaag melding van. Hij staat momenteel onder contract bij Atalanta Bergamo en is 32 jaar oud. Ze zijn opzoek naar ervaren spelers die het team kunnen helpen.

Deze routiniers moeten ook op het veld een ‘meerwaarde zijn voor de basis’, klinkt het. De Amsterdammers richten zich op Nederlanders, al is de komst van een buitenlandse kracht ‘niet onlogisch’. Zo zingt de naam van de 28-jarige Tottenham Hotspur-middenvelder Pierre-Emile Højbjerg al een tijdje rond.

Aan de Deen hangt echter een fors prijskaartje en het medium weet dat het voor Spurs onbespreekbaar is om Højbjerg voor een halfjaar te verhuren aan Ajax. Mede om die reden kijkt Ajax verder en is de club uitgekomen bij De Roon (32). In het geval van de controleur van Atalanta Bergamo gaat het om een zomerse overgang. De Roon heeft ‘meerdere vinkjes’ achter zijn naam: hij is Nederlands en een verdedigende middenvelder, de positie waar Ajax versterking zoekt.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.