AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Grote fouten gemaakt in onderzoek naar Marc Overmars’

Er zouden ‘kapitale’ fouten zijn gemaakt in het onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag van Marc Overmars in zijn tijd als technisch directeur van Ajax. Hier maakt zijn woordvoerder Frank Neervoort melding van. Er zou namelijk geen hoor en wederhoor zijn toegepast.

“Het feit dat Marc Overmars op geen enkele wijze in het onderzoek is gekend, is zeer onzorgvuldig. Het minste dat je mag verwachten, is hoor en wederhoor”, aldus Neervoort in gesprek met De Telegraaf. De tuchtcommissie van het ISR schorste Overmars twee weken terug voor twee jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk. De straf geldt alleen voor Nederland, en is niet van invloed op zijn werkzaamheden bij Royal Antwerp.

De Telegraaf heeft informatie in handen omtrent het onderzoek. Op basis daarvan wil Neervoort reageren. “Ook omdat er niets over het onderzoek van Bezemer & Schubad staat vermeld in de uitspraak van de tuchtcommissie van het Instituut Sportrechtspraak, ISR”, vertelt hij. In het onderzoek-proces is Overmars volgens Neervoort niet geïnterviewd. “Het was nauwkeurig en feitelijk geweest als hij wél was geïnterviewd.” Ook zou Overmars volgens de informatie waarover De Telegraaf beschikt geen inzage hebben gehad in de informatie en de conclusies die over hem in het rapport zouden zijn opgenomen.

“Ook dat is juist”, antwoordt Neervoort. De advocaat van Overmars zou maandenlang aan hebben gedrongen op een ruime samenvatting, maar kreeg uiteindelijk slechts anderhalf A4’tje. “De helft daarvan was het briefhoofd van Bezemer & Schubad. Er stond verder dat het gedrag van Overmars wordt bevestigd door de vrouwen en dat Ajax een onveilige werkomgeving was voor vrouwen. Wat er precies wordt bevestigd en door wie, staat niet vermeld. Het is toch gek dat Overmars een onderzoek dat nota bene over hem gaat niet heeft ontvangen?”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.