AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Analist onder de indruk van ‘bloedmooie’ Ajax-actie

Voormalig voetballer en huidig analist Ibrahim Afellay heeft afgelopen zaterdag genoten van Ajax-speler Steven Berghuis. In het met 5-0 gewonnen duel tegen Vitesse was hij meerdere keren belangrijk met passes en assists.

Hij gaf assists op Chuba Akpom en Kenneth Taylor, terwijl ook de pass bij het eigen doelpunt van zijn voet kwam. “Toen hij (tafelgenoot Rafael van der Vaart, red.) binnenkwam, vroeg hij direct: ‘Zit dat moment van Berghuis er ook in?’ Ik zei: ‘Ja, natuurlijk'”, lacht Afellay bij Studio Voetbal. “Er was geen enkele druk van Vitesse, maar hoe hij ze iedere keer weglegt…”

“Hij stak iedereen weg. Hier ook, hij legt hem perfect neer achter de laatste lijn”, zegt de oud-voetballer bij het bekijken van de beelden. “De spelers hoeven maar te gaan lopen op het moment dat hij aan de bal komt. Hier ook. Hij biedt Akpom een schietkans door hem schuin voor de keeper te zetten. Deze voorzet is Berghuis ten voeten uit”, merkt Afellay op bij beelden van de eigen goal van Dominik Oroz.

Afellay genoot vooral voor een moment een kwartier na rust. Berghuis bediende Taylor met een schitterende pass. “Dit was wel echt de pass van de wedstrijd. Dit was zo’n bloedmooie pass. Eigenlijk zou hij hem helemaal stijf moeten schelden, omdat hij die kans mist”, oordeelt hij.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.