AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Metz-voorzitter heeft duidelijke boodschap voor Mikautadze

Georges Mikautadze maakte afgelopen zomer de overstap van Metz naar Ajax. Maar een groot succes is het tot op heden niet te noemen. De Georgische aanvaller is vooral bankzitter bij zijn nieuwe club. Hij werd zelfs al gelinkt aan een terugkeer naar zijn oude club, maar dit lijkt er voorlopig niet in te zitten.

Pierre Dréossi, directeur spelersbeleid van FC Metz, denkt namelijk dat Ajax Mikautadze op den duur voor een nog veel hoger bedrag door zal gaan verkopen aan een wereldtopclub. Dréossi is in gesprek met Ajax Showtime lyrisch over de aanvaller. “Mikautadze is een speciale jongen en een speciale speler. Hij is niet zo lang en niet buitengewoon snel, maar hij kan op ieder moment scoren. Hij is echt een speler voor in het strafschopgebied. Hij heeft het vermogen om een oplossing te vinden wanneer die er niet lijkt te zijn. Zijn beste positie is absoluut de spitspositie. Als spits heeft hij een goede dribbel en is hij erg snel met de bal. Zonder bal is hij niet buitengewoon snel.”

Wel vindt Dréossi het belangrijk dat Mikautadze op zijn beste positie opgesteld wordt: als centrumaanvaller. “Als spits kan hij een hoog niveau halen. Ik weet zeker dat hij in een heel seizoen meer dan twintig doelpunten kan maken. Ik ben niet gek, dat kan hij echt. Mits hij op zijn beste positie speelt. Hij heeft de kwaliteiten om een erg goede en speciale spits te worden. Vanaf de vleugel of achter de spits weet ik dat niet.”

Tot slot zegt Dréossi over Ajax als club: “Het is een grote club met een grote geschiedenis. Het is echt een stap omhoog voor Mikautadze. Ajax is een van de beste clubs ter wereld en er spelen altijd veel talentvolle spelers. De club werkt volgens een goede filosofie. Ik geloof dat het voor Mikautadze de juiste stap is in deze fase van zijn carrière.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.