AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax speurt de transfermarkt af naar een pitbull’

Ajax is voornemens om deze winter opzoek te gaan naar een balansbewaker voor het elftal. Hier maakt Voetbal International vandaag melding van. Een type ‘Edson Alvarez’ die de Amsterdammers deze zomer verkochten aan het Engelse West Ham United.

Het halen van een defensieve middenvelder heeft komende winter prioriteit, klinkt het. Benjamin Tahirovic en Sivert Mannsverk werden gehaald om het gat dat Álvarez achterliet in te vullen, maar zij slaagden daar om uiteenlopende redenen (nog) niet in. De zoektocht naar een controleur wordt geen eenvoudige, meldt VI. ‘In de eerste plaats omdat januari een moeilijke maand is om reparatiewerkzaamheden te verrichten en spelers over het algemeen niet voor een habbekrats op te halen zijn. In de tweede plaats omdat er weinig transferbudget beschikbaar is in Amsterdam.’

Ajax is op zoek naar een ‘type-Azor Matusiwa’: een ervaren speler die de lijnen uitzet en voor balans kan zorgen. Het beheersen van de Nederlandse taal is naar verluidt een pré voor de toekomstige aanwinst. Vorig jaar informeerde Ajax al naar Matusiwa, het is onduidelijk of hij in januari haalbaar is.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.