AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Doelstelling Ajax is structureel bij Europese top horen’

Wat betreft de financiële positie van Ajax zijn ze in hoge mate afhankelijk van de prestaties op het veld. Dit heeft financieel directeur Susan Lenderink afgelopen vrijdag laten weten tijdens de aandeelhoudersvergadering.

Timing is alles bij het opmaken van balansen. “Wanneer komt een betaling binnen en wanneer gaat een betaling eruit?”, zegt de financieel directeur geciteerd door Ajax Showtime. “De financiële positie van Ajax is naast de transfers in hoge mate afhankelijk van de sportieve prestaties”, zegt Lenderink. “Onze doelstelling op de lange termijn is het structureel onderdeel zijn van de Europese top. Uiteraard houden wij ook rekening met het risico dat het een jaar niet lukt.”

Dat Ajax een keer geen Champions League speelt is prima. “Het scenario dat zich nu voordoet, is voor ons geen verrassing. Hier hebben wij op geanticipeerd. Concreet betekent dit, als wij een seizoen geen Champions League spelen, dat we zo’n 40 miljoen euro aan premies minder ontvangen. Hierdoor ontstaat er een tijdelijk tekort op de bankrekening in de tweede seizoenshelft”, aldus Lenderink.

Ajax kan tekorten ook wegwerken. “De eerste is een kredietfaciliteit bij de bank. Wij hebben voor deze oplossing gekozen, omdat het de meeste flexibiliteit geeft en het qua kosten ook de beste keuze is. Wij hebben ook de mogelijkheid tot het verkopen van de vorderingen op transfers. Daar zijn hoge kosten mee gepaard, waardoor wij voor de eerste optie hebben gekozen. Er was ook nog een mogelijkheid om beleggingen te verkopen. Natuurlijk hopen wij het niet, maar deze maatregelen zijn nog steeds voldoende als we nog een seizoen geen Champions League zouden spelen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.