AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ajax-salarissen worden voor een derde gereduceerd

Wanneer Ajax actief is in de Champions League zullen de salarissen aanzienlijk hoger liggen als dan wanneer ze niet doen. Dit weet financieel directeur van de Amsterdammers Susan Lenderink te melden.

“In het afgelopen seizoen hebben wij een nieuwe contractstructuur geïntroduceerd voor de spelers. Daarbij kennen we een scenario dat we in de Champions League spelen en een scenario dat we niet in de Champions League spelen”, opent Lenderink bij de algemene ledenvergadering geciteerd door Ajax Showtime. “Wanneer we geen Champions League spelen, worden de salarissen met een derde gereduceerd. Als een speler dus drie miljoen euro verdient, dan verdient hij dit seizoen twee miljoen euro. Daarnaast geldt er een premieregeling naar gelang de sportieve prestaties toenemen.”

Toch is een veel gehoord geluid dat de contracten bij Ajax te lang zijn: vaak vijf jaar. “Vaak worden spelers verkocht als ze nog een contract voor twee seizoenen hebben. Een contract voor vijf jaar is dan ook heel gebruikelijk in het voetbal”, besluit Lenderink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.