AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Als je zijn functie opheft, blijft Ajax gewoon bestaan’

Menno de Galan, de schrijver van het boek ‘Ajax in crisis’ was afgelopen vrijdag te gast in het programma ‘Vandaag Inside’. Met vaste tafelgast Johan Derksen besprak hij het boek uitgebreid.

Zo moet onder andere Chief Sports Officer, Maurits Hendriks het ontgelden. “Veel Ajacieden zien Hendriks als de kwade genius”, begint Derksen op vrijdagavond, waarna De Galan reageert. “Eringa heeft daar iets interessant over gezegd in mijn boek. Hendriks wordt intern ook gezien als het zwarte schaap.”

“Daar kun je verschillend over denken. Aan de ene kant kan je zeggen: hij heeft als niet-Ajacied en als niet-voetballer de regie in handen genomen en heeft hij een grote rol gehad in het aantrekken van Sven Mislintan”, vervolgt De Galan. “Aan de andere kant kan je ook zeggen: hij had wel daadkracht. Dat heeft dan verkeerd uitgepakt misschien, maar hij heeft in ieder geval wel iets gedaan.”

“Als je zijn functie opheft, blijft Ajax gewoon bestaan hoor”, reageert Derksen op de schrijver. “Ja, natuurlijk blijft Ajax dan bestaan. Ze hebben het ook lange tijd zonder algemeen directeur gedaan”, besluit De Galan.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.