AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax meldde zich voor Argentijnse succescoach’

In de zoektocht naar een nieuwe oefenmeester heeft Ajax zich gemeld bij Jorge Sampaoli. Alleen resulteerde dit niet in een samenwerking tussen beide partijen.

Aan het begin van het seizoen stelden de Amsterdammers Maurice Steijn aan als nieuwe hoofdtrainer. Steijn moest ervoor zorgen dat Ajax het teleurstellende seizoen 2022-2023 zou vergeten en weer voor de landstitel kon meedoen. Daar slaagde de oefenmeester uiteindelijk niet in: de club kwam zelfs op de laatste plaats in de Eredivisie te staan.

Vorige maand besloot de clubleiding dan ook afscheid van Steijn te nemen en op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdtrainer. John van ‘t Schip was direct in beeld, maar naar verluidt sprak Ajax ook met andere kandidaten. Het zou onder meer contact hebben gehad met Sampaoli, die veel ervaring met zich mee zou brengen.

Het is onbekend of de voormalig bondscoach van Argentinië en Chili, die eerder in Europa al aan het roer stond van Olympique Marseille en Sevilla, interesse had in de klus. Ook is het onduidelijk hoeveel gesprekken er hebben plaatsgevonden. Zeker is wel dat het uiteindelijk niet tot een deal kwam.

De Nederlandse topclub schakelde door en kwam bij Van ‘t Schip terecht, die met Ajax hard werkt om de resultaten om te draaien. Het is de verwachting dat de club aankomend seizoen een nieuwe, jonge trainer voor de groep zet, die hoogstwaarschijnlijk uit het buitenland komt. De kans is daarbij klein dat het voor Sampaoli zal gaan.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.