AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax ging enorm de fout in met Oranje-international’

Tijjani Reijnders verruilde deze zomer AZ voor een nieuw avontuur bij AC Milan. Ook Ajax had interesse in de Oranje-middenvelder maar ze kwamen er niet uit met de Alkmaarders. Iets wat Arnold Muhren maar moeilijk te verkroppen vind.

Hij stond zaterdag weer in de basis bij het Nederlands elftal en krijgt van Mühren in De Telegraaf een 6,5 op rapport. De oud-international vind Reijnders toch wat tegenvallen, tegen Ierland. “Ook bij Reijnders zag ik lang niet de speler van AC Milan, waar hij altijd diepte zoekt. Maar dat heeft ook te maken met het feit dat je met twee ’zessen’ speelt, terwijl Nederland tegen Ierland met één zes zou moeten spelen en net als Feyenoord en PSV veel meer druk moet zetten. Die twee clubs doen dat fantastisch. Dat moet Oranje ook kunnen met spelers die allemaal bij een topclub in Europa spelen.”

“Reijnders is natuurlijk wel een jongen die jarenlang in Oranje kan spelen. Ik blijf het doodzonde vinden dat Ajax spelers zoals hij, die op een half uurtje van Amsterdam wonen, niet heeft gehaald. Er is meer geld uitgegeven aan buitenlanders, die niet het Ajax-dna hebben. Reijnders had fantastisch bij Ajax gepast”, stelt Mühren, die één andere speler ook een 6,5 geeft: Denzel Dumfries.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.