AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax-speler vergeleken met Kevin de Bruyne’

Voormalig voetballer en huidig analist Ronald de Boer heeft hoge verwachtingen van Ajax-middenvelder Kristian Hlynsson. Hij durft hem zelfs te vergelijken met enkele grote spelers die er momenteel in de wereld rondlopen.

Bij Ziggo Sport noemde De Boer hem zondagavond ‘een soort Eriksen-type’. “Ik vind hem een type Kevin De Bruyne”, klonk het vervolgens zelfs. “Qua type, ik zeg niet dat hij datzelfde niveau gaat halen. Ik zag De Bruyne ooit op het Amsterdam toernooi spelen bij Wolfsburg, tja. Dat loopvermogen, heel makkelijk van zestien naar zestien, dat kan hij ook.”

De Boer is nog niet klaar met zijn lofzang. “Geweldig schot, goede passing, goede oriëntatie. Dat heeft Hlynsson allemaal ook”, aldus de voormalig Oranje-international. “In potentie heeft hij alles om een goede speler te worden. Het niveau van De Bruyne is maar voor weinigen weggelegd, maar ik zie wel potentie.”

Hlynsson is dit seizoen doorgebroken bij Ajax. De IJslander maakte op bezoek bij FC Utrecht (4-3 nederlaag) zelfs zijn eerste doelpunten op Eredivisie-niveau. Sindsdien mag hij regelmatig starten voor de Amsterdamse club.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.