AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Van Praag brengt groot nieuws: ‘Ajax moet definitief wachten’

Alex Kroes zal pas op 24 maart 2024 aan de slag gaan als algemeen directeur van Ajax. Dit heeft Michael van Praag vandaag laten weten tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering. Hij zal dus officieel niet eerder starten met zijn werkzaamheden bij de Amsterdammers.

“We hadden Kroes graag eerder gehad. AZ trok tot mijn grote onbegrip de stekker uit de gesprekken”, wordt Van Praag geciteerd door de NOS. Hij vertelt hoe hij samen met Louis van Gaal probeerde om Kroes eerder los te weken. Dat gebeurde echter zonder succes, want de Alkmaarders houden de bestuurder aan zijn geldende concurrentiebeding.

De Amsterdammers hoopten dat Kroes wellicht vanaf begin januari aan de slag zou kunnen, maar daar kan dus een streep doorheen. Bij Ajax wordt de 49-jarige, die bij AZ werkte als Directeur International Football Strategy, de opvolger van Jan van Halst. Die is momenteel interim-algemeen directeur na het vertrek van Edwin van der Sar.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.