AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Dusan Tadic gaat niet zomaar weg bij Ajax’

De nieuwe RvC van Ajax onder leiding van Michael van Praag weigert om al een oordeel te vellen over de ontslagen technisch directeur Sven Mislintat. Er loopt momenteel een onderzoek naar de weggestuurde Duitser.

De Amsterdammers houden vandaag een algemene aandeelhoudersvergadering. Het is voor aandeelhouders de kans om vragen te stellen aan de rvc en de directie. Leo van Wijk, die tijdens de vergadering werd benoemd tot commissaris, pareerde een vraag over de bestuurlijke onrust binnen de Amsterdamse club.

“U verwijst naar mediaberichten”, stelt Van Wijk, geciteerd door De Telegraaf. “Met groot respect voor de media, we kunnen niet alles wat daar staat automatisch voor waar aannemen. Emotioneel gezien begrijp ik het, maar je moet je oordeel baseren op alle feiten als die bekend zijn.”

“Het KPMG-onderzoek loopt, wij gaan in gesprek met medewerkers. Vraag ons nu niet wat we gaan doen, wij zijn aan het inventariseren. Dat is goed bestuur”, gaat Van Wijk verder. De boze aandeelhouder vindt dat er al in mei, juni en juli signalen waren over zaken die niet goed gingen binnen Ajax. “Een Gerald Vanenburg, een Dusan Tadic, die gaan niet zomaar weg bij Ajax.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.