AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ik houd van Ajax, dat is voor altijd mijn club’

Daley Blind maakt momenteel furore bij het Spaanse Girona waar hij bovenaan staat in de competitie. Hij tekende daar deze zomer een contract na zijn transfervrije vertrek bij Bayern Munchen.

Toch is Blind al 33 en denkt hij voorzichtig al aan zijn toekomst als hij zijn schoenen aan de wilgen hangt. “Ik wil mijn trainersdiploma gaan halen”, zegt hij tegenover Voetbal International. “Het lijkt me leuk na mijn carrière in de jeugdopleiding van Ajax mee te gaan lopen om te kijken hoe alles werkt. En dan zien we wel wat daaruit rolt. Ik houd van Ajax. Dat is voor altijd mijn club.

“Dat de band met de mensen die er bij mijn vertrek zaten wat minder was, heeft voor mij niks met de club te maken”, legt hij uit. “Het leven gaat door. Maar zover is het allemaal nog niet. Mijn vader heeft tot zijn 37ste gevoetbald en daar wil ik natuurlijk overheen.”

Blind presteert nu goed bij Girona en werd ook opgeroepen voor Oranje. “De ene keer wordt in de media gezegd dat het niet meer kan en nu weer wel. Ook ik speel weleens een mindere wedstrijd, maar zelf ben ik altijd overtuigd gebleven van mijn kwaliteiten. De speelstijl van Girona en de manier waarop ik daarin word gebruikt, ligt me ontzettend goed. Waardoor ik van waarde kan zijn voor het elftal.”

“Ik kan altijd terugvallen op mijn voetballende kwaliteiten. Verder is het een kwestie van gedisciplineerd en professioneel zijn, hard werken, goed voor je lichaam zorgen. Ik ben geen superexplosieve speler, daardoor kom ik misschien minder in momenten waarop je een blessure kan oplopen. Met deze factoren, en een beetje geluk hier en daar, kun je een heel mooie carrière hebben”, besluit Blind.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.