AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Voormalig Ajacied geniet volop: ‘Stap naar Spanje verrijkt mijn leven’

Daley Blind geniet met volle teugen van zijn avontuur bij het Spaanse Girona. Hij speelt seizoen dit seizoen voor die club na zijn transfervrije vertrek bij Bayern Munchen. Momenteel staan ze bovenaan in de competitie.

De stap naar Spanje bevalt Blind enorm goed, geeft hij aan in gesprek met Voetbal International. “De stap naar Girona verrijkt mijn leven, als voetballer en als mens. Je leert niet alleen een nieuwe manier van spelen, je leert ook nieuwe mensen kennen en een nieuwe taal.” Volgens Blind vallen de ‘puzzelstukjes’ in Girona mooi in elkaar.

“Sportief is Girona een goed project, met goede mensen erachter”, doelt Blind op de speelstijl en de selectie van zijn club. “Daarmee verrassen we. Het zou mooi zijn als we dat kunnen blijven doen. Of Girona landskampioen kan worden? Aan dat soort uitspraken wil Blind zich niet wagen. “De eerste doelstelling was niet degraderen. Nu is dat het halen van Europees voetbal. Natuurlijk willen we zo lang mogelijk bovenin meedoen, maar we moeten realistisch blijven. In de groep leeft heel sterk dat we het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. We willen onszelf geen onnodige druk opleggen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.