AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Jari Litmanen moest ook wennen in zijn eerste jaar’

Michael van Praag, de voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax vindt dat de zomerse aankopen de tijd moeten krijgen om te kunnen slagen bij de club. Dit liet hij gisteren weten op de vergadering voor aandeelhouders.

De reeds vertrokken Sven Mislintat haalde in de zomer twaalf nieuwe spelers in huis, maar het gros daarvan heeft nog weinig indruk gemaakt. “Wat is er toch misgegaan bij al die transfers, waar miljoenen voor zijn uitgegeven, waarom hebt u simpelweg getekend, zonder kritische toets?”, zo kreeg financieel directeur Susan Lenderink vrijdag te horen.

Van Praag stoorde zich aan deze vraag. “U schetst het echt te simpel. U doet een beetje aan scorebordjournalistiek, met alle respect”, zo counterde de rvc-voorzitter. “Het is heel gevaarlijk om nu al een oordeel te vellen over de kwaliteitsontwikkeling van voetballers.”

Daar voegde Van Praag aan toe: “Jari Litmanen moest ook wennen in zijn eerste jaar. Je kunt niet nu al een oordeel vellen over de ontwikkeling van spelers. Er zijn heel veel voetballers waar we heel veel voor betaald hebben, die ook veel hebben opgeleverd. Soms ook niet. Maar dat is the name of the game.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.