AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Steven Berghuis stoort zich aan Ajax-selectie’

Steven Bergwijn en Steven Berghuis brengen dit seizoen te weinig bij Ajax. Dit stellen de analisten in het programma van Veronica Offside. Ze zijn kritisch op de prestaties van het tweetal.

Wim Kieft wijst naar Bergwijn. “Hij brengt niet genoeg, maar is wel veel meer gedreven dan hiervoor”, zo opent de voetbalanalist. “Sinds hij bij Ajax speelt, heeft hij eigenlijk nooit gebracht wat je ervan verwacht, ook niet in het aantal doelpunten. Hij begon heel goed, maar heeft dat niet vastgehouden.”

Andy van der Meijde mist die motivatie bij Berghuis. De oud-Feyenoorder straalt dat ook uit, stelt hij. “Iemand als Berghuis had eerst heel goede spelers om zich heen, maar speelt nu met spelers die niet weten wat ze aan het doen zijn. Dan denk je: ik kan er wel twee in schieten, maar we krijgen er drie om de oren.”

Ajax bleef zondag op een 2-2 gelijkspel steken bij Almere City FC. Volgens Kieft is ‘hetzelfde euvel’ nog altijd gaande. “Bij balverlies ligt het open. Dat was altijd wel zo bij Ajax, maar voorheen leden ze nooit op deze manier balverlies.” Van der Meijde voorziet geen snelle ommekeer. “Het duurt nog wel een paar maanden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.