AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Hij is de minst grote miskoop van Sven Mislintat’

Clubwatcher Mike Verweij is tevreden met de ontwikkeling die Ajax-aanwinst Chuba Akpom momenteel doormaakt. Na een stroef begin bij de Amsterdammers komt hij er steeds beter in. Gisteren tegen Almere City was hij als invaller wederom trefzeker.

Akpom kwam vlak na de 1-0 van Jochem Ritmeester van de Kamp in het veld en had maar een paar seconden nodig om voor de gelijkmaker te zorgen. “Dat was heel bijzonder. Almere was nog aan het juichen toen Akpom alweer scoorde”, vertelt Verweij bij Kick-off van De Telegraaf. De van Middlesbrough overgekomen spits kon puntverlies uiteindelijk niet voorkomen voor de Amsterdammers.

Valentijn Driessen heeft, zoals hij al vaker heeft uitgesproken, geen hoge pet op van Akpom. “Had je gezien hoe hij die bal weer onder zijn voet liet doorlopen? Dat kán toch niet op dit niveau?”, zegt de chef voetbal van De Telegraaf. “Ik moet inderdaad zeggen, dat het allesbehalve een Ajax-voetballer is”, zegt Verweij vervolgens.

“Hij heeft wel power en scorend vermogen. Dus hij voegt wel wat toe. Ik denk dat hij uiteindelijk ook best wel bruikbaar kan zijn”, gaat Verweij verder. De ontslagen Mislintat haalde Akpom deze zomer naar Ajax. “Als je ooit een keer een lijstje gaat maken met dingen die Mislintat heeft aangericht, is Akpom misschien wel de ‘minste miskoop’. Al doet Diant Ramaj, die gister ook niet goed was, het ook wel aardig”, stelt Verweij.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.