AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Analist fileert Ajax: ‘Dit is FC Knudde’

Voormalig topvoetballer en huidig analist Marco van Basten heeft geen goed woord over voor het huidige Ajax. Hij kijkt niet eens meer volledige wedstrijden van de Amsterdammers vanwege het erbarmelijke niveau. Afgelopen zondag kwamen ze op bezoek bij promovendus Almere City niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

“Ik heb gisteren (zondag, red.) ook even zitten kijken”, begint Van Basten. “Het is vreemd. Zo’n grote club. Twee jaar geleden hadden ze in februari geloof ik nog een doelgemiddelde van 70-5. Dit is FC Knudde. Ik moet zeggen: ze doen hun best, maar ze zijn gewoon niet goed genoeg, punt. Ik ga wat anders doen als ze spelen, wat anders kijken. Het is niet leuk”, vertelt de analist maandagavond bij Rondo.

Tafelgenoot Dick Advocaat is iets genuanceerder, maar ook kritisch. Hij heeft te doen met Jorrel Hato, die moest wisselen van positie. “Hato, een van de grootste talenten die Ajax heeft, dan weer linksback, dan weer centraal. Dat vind ik zonde voor zo’n groot talent.” De 76-jarige Hagenaar denkt overigens wel dat trainer John van ‘t Schip de boel met enkele goede transfers weer op de rit kan krijgen. “Met een paar gerichte aankopen kan hij het wel weer naar zijn hand zetten.”

Van Basten is minder hoopvol en is van mening dat de huidige nummer twaalf van de Eredivisie simpelweg te veel kwaliteit ontbeert om nog echt stappen te gaan zetten. “Er zijn te veel spelers die gewoon niet goed genoeg zijn. dan kun je hoog en laag springen, maar dit schiet niet op.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.