AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Feyenoorder laat zich uit over ‘goede band’ met Ajacied

Quilindschy Hartman had er moeite mee om Ajax zo te zien afglijden. Vanwege het Nederlands elftal kent hij de nodige spelers van de Amsterdammers en vanwege de menselijke kante raakte hem de situatie.

“Ja, na mijn debuut bij Oranje heb ik gezegd dat het allemaal lieve gasten bleken te zijn, de internationals. Dat meende ik ook echt. Je gaat ook anders tegen dingen aankijken”, zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. “Ajax stond laatste en veel mensen in Nederland en zeker in Rotterdam vonden dat prachtig. Maar als je die spelers kent en spreekt, dan weet en voel je dat het een pijnlijke periode is voor die jongens.”

“Kijk, ik ben speler van Feyenoord en niet verantwoordelijk voor wat er bij andere clubs gebeurt. Maar je gaat er vanuit menselijk oogpunt anders tegenaan kijken. Met Steven Bergwijn had ik goede gesprekken”, vertelt Hartman. “Hij zei dat hij mijn positieve uitstraling bij interviews mooi vond, dat hij daar waardering voor had. Maar andersom heb ik dat ook. Hij zegt wat hij denkt als er weer naar de aanvoerdersband om zijn arm wordt gevraagd. Dat mag toch?”

Hartman is dan ook duidelijk. “Een beetje waardering en respect voor elkaar doet deze wereld goed. Ik weet dat het voor mensen misschien gek klinkt uit mijn mond. Niemand is zonder vooroordelen, dus dat is ook prima. En al die tatoeages en soms die scherpe tackles, mensen denken dan niet dat je liever geen slecht nieuws volgt en af en toe uitspreekt dat liefde en vrede de wereld zoveel mooier kunnen maken. Het is hoe ik ben.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.