AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ajax neemt zeker afscheid: ‘Zoeken naar een jonger en vooruitstrevender type’

John van ‘t Schip zal na dit seizoen niet langer de trainer zijn van Ajax. Volgens Het Parool mikken de Amsterdammers namelijk op een jonger en vooruitstrevender type. Het medium maakt de vergelijking met Brighton-manager Roberto de Zerbi.

Hij was met Brighton twee keer te sterk voor Ajax in de Europa League. ‘De Zerbi is een type trainer dat Ajax nu graag zou hebben’, stelt Het Parool, dat met een profielschets van de nieuwe trainer komt. Aanvallend en vernieuwend voetbal staan op het lijstje, net als het beter maken van spelers, het inpassen van jeugd en het meedenken over aankopen.

De Zerbi is Ajax inmiddels ontgroeid, zo veel is wel duidelijk. “Ik heb veel respect voor een club met de historie van Ajax, maar ik ben erg trots om voor Brighton te werken”, antwoordde hij donderdag nog diplomatiek. “Ik houd van mijn spelers, mijn club en mijn fans. Ik voel me op dit moment erg goed, ik wil niet switchen.”

Ajax zou desondanks wel hopen op een trainer met het profiel van De Zerbi. ‘Iemand die ergens ter wereld nog een beetje in de marge opereert, maar wel al indruk maakt met een stijl die bij Ajax past. Denk aan De Zerbi van een jaar of twee, drie geleden’, klinkt het. “Ook toen ben ik niet gevraagd door Ajax”, zei hij daar zelf over. ‘De Amsterdamse zoektocht naar een type als De Zerbi loopt, dat wel’, benadrukt de krant.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.