AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax wil uitpakken met komst van Zweedse vleugelspits’

Ajax zou interesse hebben in de 18-jarige vleugelaanvaller Momodou Sonko. Hier maakt het medium FotballDirekt melding van. Hij speelt in eigen land voor BK Hacken.

Ondanks zijn jonge leeftijd staat Sonko geregeld in de basis bij Häcken, de nummer drie van de Allsvenskan. In de Zweedse competitie, die in april begon en op zijn einde loopt, was hij in 22 optredens goed voor zeven goals en vier assists. Ook is de vleugelflitser in Europa actief met zijn club. Daar was hij in tien wedstrijden goed voor drie goals en één assist. Sonko speelt bij Häcken onder meer samen met oud-Ajacied Tobias Sana.

Bij Ajax is Steven Bergwijn momenteel de eerste linksbuiten. De aanvoerder lijkt voor het juiste bedrag echter te mogen vertrekken in januari. Hij wordt in verband gebracht met een transfer naar Saudi-Arabië, maar ook Premier League-clubs houden hem naar verluidt in de gaten. Met Carlos Forbs, Mika Godts en de momenteel geblesseerde Amourricho van Axel Dongen beschikt Ajax al wel over de nodige jonge spelers op links.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.