AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Machteloos Ajax is weer helemaal terug bij af’

Ajax ging gisteren in eigen huis met 0-2 onderuit tegen het Engelse Brighton. De media spreken van een ‘kansloze’ avond voor de Amsterdammers.

De Telegraaf zag Ajax beter voor de dag komen dan twee weken geleden in Engeland. Van ‘t Schip pakte het anders aan dan interim-trainer Hedwiges Maduro het toen deed. ‘Onder diens opvolger was het inderdaad gedurfder doordat rechter centrale verdediger Devyne Rensch in Amsterdams balbezit de vierde middenvelder werd en de thuisclub in een 3-4-3-formatie speelde.’

Wel staat Ajax met lege handen. ‘Met twee punten uit de eerste vier duels in de groepsfase van de Europa League lijkt overwintering in de Conference League het hoogst haalbare’, schrijft de krant, die wel een positieve kentering ziet. ‘De belangrijkste ‘winst’ van de avond lijkt echter dat Van ‘t Schip de buitenlandse spelers, die Maurice Steijn na het competitieduel met Fortuna Sittard definitief kwijt was, voor zich lijkt te hebben gewonnen.’

Valentijn Driessen is in zijn column voor De Telegraaf minder mild voor Ajax. ‘Ajax is weer terug bij af’, kopt hij, nadat de eerste twee wedstrijden onder Van ‘t Schip gewonnen werden. ‘Brighton is geen hoogvlieger. Van de laatste negen wedstrijden werden er slechts twee gewonnen door het team van de vaak overdreven bewierookte trainer Roberto De Zerbi: beide keren van Ajax. Op zich veelzeggend.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.