AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Waar was die Ajax-vedette vanavond in godsnaam?’

Analist Kenneth Perez is kritisch over het optreden van Steven Bergwijn in het treffen met Brighton van gisterenavond. Hij zegt helemaal niets te hebben gezien van de aanvoerder van de Amsterdammers. Dit laat hij weten aan tafel van ESPN.

“Er wordt vaak gewezen naar de aankopen en de jongere spelers, maar waar is Bergwijn in godsnaam geweest vanavond? Ik heb nul gezien van Bergwijn”, stelt de analist na de 0-2 nederlaag van Ajax. Tafelgenoot Marciano Vink vindt Ajax ‘broos’. “Daarmee bedoel ik dat je ervan afhankelijk bent of je dragende spelers wel of geen goede wedstrijd spelen. Berghuis en Bergwijn hebben we in deze wedstrijd niet gezien, dat vind ik heel broos. Je kunt er niet van op aan.”

Volgens Perez geldt voor veel clubs dat ze afhankelijk zijn van hun topspelers. “Als je twee beste spelers, tussen aanhalingstekens, niet goed spelen, dan ben je gewoon minder. Dat is altijd zo. Dan kun je niet echt een topwedstrijd spelen.” Karim El Ahmadi denkt op zijn beurt dat het scoreverloop Ajax niet heeft geholpen.

“Ik denk dat ze het tactisch wel aardig hadden staan. Doordat je met 0-1 de rust in gaat, ga je daarna proberen er 1-1 en 2-1 van te maken. Als het 0-0 had gestaan bij de rust, kan je de tweede helft met dezelfde tactiek verder en kom je er misschien wel doorheen”, aldus El Ahmadi.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.