AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Josip Sutalo laat zich uit over terugkeer naar Kroatie

Ajax pakte deze zomer uit de met de komst van de Kroatische mandekker Josip Sutalo. De Amsterdammers kwamen met een bedrag van 20,5 miljoen euro over de brug dat werd overgemaakt aan Dinamo Zagreb. In een gesprek met Voetbal International wil hij een aantal verhalen die erover hem de ronde doen uit de wereld helpen.

Hij wil de geruchten rond zijn heimwee allereerst voor eens en altijd uit de wereld helpen. “Dat heb ik ook gelezen: dat ik last zou hebben van heimwee. Daar is echt geen sprake van. Ik heb mijn hele leven in het teken van voetbal gesteld. Ik train hard en ik doe elke dag mijn best om te slagen. Dan verdien je na al die jaren een toptransfer naar het buitenland, en dan zou ik zomaar opeens weer teruggaan? Ik moet er niet aan denken.”

Door de slechte periode kregen veel Ajax-spelers kritiek, zo ook Sutalo. Daar was de Kroaat het ook niet altijd mee eens. “Ik kan niet zeggen dat het goed was. Maar ik kan ook niet zeggen dat het nou héél slecht was, wat ik ook gelezen heb. Het hele team heeft er tot nu toe niet goed uitgezien en dan is het ook lastig om als individu uit te blinken. Het zelfvertrouwen is ook wat afgenomen door de slechte resultaten, maar ik ben ervan overtuigd dat we het tij gaan keren.”

Sutalo is het ook niet eens met de kritiek op de taalbarrière in de coaching bij Ajax. “Ik heb begrepen dat daar veel over is gezegd en geschreven. Om eerlijk te zijn, heeft me dat wel verrast. De waarheid is dat ik nog niet helemaal vloeiend Engels spreek, daarom doen we dit interview ook in het Kroatisch. Maar ik versta wel alles in het Engels en ik kan ook terugpraten, mijn grammatica is alleen nog niet helemaal wat het zou moeten zijn.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.