AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ajax geeft aanvallende middenvelder een mooie promotie

Ajax heeft de IJslandse middenvelder Kristian Hlynsson definitief bij de eerste selectie gehaald. Hij heeft de laatste weken een uitstekende indruk weten te maken bij de Amsterdammers en krijgt daardoor nu deze promotie.

De aanvallende middenvelder begon het seizoen nog bij de beloften, maar stond de laatste vier competitieduels in de basis bij het eerste elftal. Hij was vorige maand een lichtpuntje tijdens het bezoek aan FC Utrecht met twee treffers. Het waren zijn eerste doelpunten in de Eredivisie. Vervolgens verscheen hij ook tegen PSV, FC Volendam en sc Heerenveen aan de aftrap.

Hlynsson staat sinds januari 2020 onder contract bij Ajax, dat hem overnam van Breidablik. Hij doorliep vervolgens diverse jeugdelftallen en speelde de afgelopen seizoenen zijn wedstrijden voor Jong Ajax. In het bekerduel met BVV Barendrecht van 15 december 2021 maakte de IJslands jeugdinternational zijn debuut in Ajax 1. Hij heeft nog een contract tot medio 2026.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.