AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Feyenoord-icoon over Ajax-speler: ‘Hij gaat een hele grote worden’

Voormalig topvoetballer Willem van Hanegem ziet het helemaal zitten in Ajax-speler Jorrel Hato. Op slechts zeventienjarige leeftijd is hij al een basisspeler bij de Amsterdammers. In een podcast van het Algemeen Dagblad vertelt hij over zijn ontmoeting met de verdediger bij Jong Oranje, waar hij ook advies aan de talentvolle Rotterdammer gaf.

Hato heeft een goede indruk gemaakt bij Van Hanegem, die in gesprek raakte met diens vader op de tribune bij Jong Oranje. Later haakte Hato zelf ook aan bij het gesprek en kreeg advies van De Kromme. “Ik heb hem verteld dat hij heel goed is en dat hij bij de tijd moet blijven en zorgen dat hij op een hoger niveau komt”, geeft Van Hanegem aan. “Hij gaat een hele grote speler worden”, weet de oud-voetballer.

Geboren in Rotterdam doorliep Hato de jeugdelftallen van Sportclub Feyenoord en Sparta, maar kwam uiteindelijk uit bij Ajax. Na daar de jeugdopleiding te hebben doorlopen, volgde zijn debuut in het eerste. Dit seizoen is Hato een bekend gezicht in de basiselftallen van de Amsterdammers, waar zijn teller op veertien optredens staat.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.