AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Zlatan bedreigde ‘broekie’ Alderweireld: ‘Dan maak ik je af’

Toby Alderweireld kan terugkijken op een mooie loopbaan maar in het begin twijfelde hij of het wel iets voor hem was. En dat had veel te maken met een confrontatie die hij destijds had met Zlatan Ibrahimovic.

Alderweireld was te zien op de Belgische tv als kandidaat bij spelshow De Slimste Mens. De start van zijn loopbaan kwam ter sprake. Bij mijn debuut bij Ajax heb ik gespeeld tegen Inter, met Zlatan Ibrahimovic”‘, zei de mandekker.”, begon de verdediger. Feitelijk is dat niet helemaal correct: zo debuteerde Alderweireld tegen FC Volendam en speelde nooit tegen het Internazionale van Zlatan. Wel trof hij hem tijdens zijn tweede Champions League-duel, met Ajax tegen AC Milan (1-1).

“Zlatan was een heel imposant figuur”, aldus Alderweireld. “Er was een corner, ik wilde hem een beetje blokkeren en hij liep tegen mij aan. De bal ging weg, hij draaide zich om en zei: “als je dat nog eens doet, maak ik je af”. Ik was negentien jaar (eigenlijk 21, red.) en dacht toen: voetbal is niets voor mij.”

Alderweireld ging echter door met voetballen en zou daar zeker geen spijt van krijgen. Via Atlético Madrid, Southampton, Tottenham Hotspur en Al-Dubail SC belandde hij vorig jaar bij Antwerp FC. De 34-jarige stopper speelde de Champions League-finale en kwam 127 keer uit voor de nationale ploeg.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.