AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Die Ajax-speler is gewoon een rauwdouwer’

Voormalig voetballer en huidig analist Rene van der Gijp ziet het niet zitten in Ajax-spits Brian Brobbey. Volgens hem mist hij namelijk het ‘fijne’ om een topaanvaller te worden.

Zondag miste de Ajacied tegen PSV de nodige grote kansen. “Die Brobbey, hè. Dat is gewoon een rauwdouwer”, begint Van der Gijp in KieftJansenEgmondGijp. “Er zit totaal niets verfijnds aan. Ik had tegen PSV zelfs medelijden met hem. Zo van: ik ben blij dat hij hem eindelijk maakt. En ook nog eens met alle geluk van de wereld.”

Van der Gijp ziet dat Brobbey zonder idee op het doel afrent. “Kijk, als je op een gegeven moment alleen op de keeper afgaat, dan heb je een plan. Je moet die keeper uit gaan dagen, je moet hem ergens naartoe trekken. Je kan hem óf passeren, maar dat durft hij niet. Hij weet het niet!”, aldus Gijp. “Je hebt ook spitsen, dus de Romario’s van deze wereld, die kunnen op het laatste moment nog voor een andere oplossing kiezen. Dat verwacht ik niet van hem. Dat is gewoon een ander level.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.