AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Die Ajax-speler was niet normaal slecht’

Analist Rafael van der Vaart heeft geen hoge pet op van Ajax-verdediger Gaston Avila. Hij leverde gisteren in de topper tegen PSV en regelrechte wanprestatie met zijn spel voor de Amsterdammers. En dit was niet de eerste keer dit seizoen.

Hij verving Borna Sosa tegen PSV (5-2 verlies) en werd in de tweede helft ondersteboven gespeeld door Johan Bakayoko. “Alsof hij er niet stond”, zegt Van der Vaart bij Studio Voetbal over de verdediger. “In de eerste helft was het al zo, toen gleed hij echt heel vaak uit. In de tweede helft was het echt helemaal niet meer normaal.”

Voormalig Ajax-trainer Maurice Steijn zei eerder deze maand dat Avila zichzelf niet ziet als een linksback. “Dat snap ik nu wel”, aldus Van der Vaart. “Bakayoko had een geweldige dag en liep er heel makkelijk langs.” Tafelgenoot Arno Vermeulen brengt in herinnering dat Ajax ruim twaalf miljoen euro aan Royal Antwerp FC. Van der Vaart: “Precies, maar zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ajax heeft veel spelers gehaald, maar geen goede spelers.”

Bij ESPN waren eerder ook Kenneth Perez en Mario Been zeer kritisch op Avila, die zich ‘te goed en te groot’ zou voelen voor de linksbackpositie. “Het was werkelijk niet om aan te zien”, zei Been bij Dit Was Het Weekend. “We hebben het vaak over de aankopen van Mislintat, maar dit kan gewoon niet.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.