AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax-systeem gaat op de schop’

John van ‘t Schip staat tot het einde van het seizoen aan het roer bij Ajax. En de verwachting is dat hij met een ander systeem zal gaan spelen. Of Van ‘t Schip wil overstappen naar een 5-3-2-systeem wil hij niet helemaal bevestigen tegenover Voetbal International, maar die mogelijkheid lijkt er wel degelijk.

“Dat zou kunnen. Maar het gaat nu even om duidelijkheid. Maar dat kan iets zijn wat we gaan doen. Natuurlijk heb ik met Louis ook over het voetbalinhoudelijke gesproken, maar wat ik net al zei: je moet ook bij jezelf blijven. Als wij denken en vinden dat we iets moeten veranderen, dan zullen we dat doen.”

Over de doelstelling is Van ‘t Schip ook duidelijk, die daarin vooral reëel wil blijven. “Het allerbelangrijkste is dat we eerst zorgen dat we richting die vijfde plek gaan. De topvier, die is nu weg. Die zijn wat los. Dus daar moeten we nu naar kijken. We moeten ambitieus zijn, maar ook realistisch. En dan, stap voor stap, kijken waar we nog meer naartoe kunnen gaan. Maar dat is de situatie waarin we zitten.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.