AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax is in een mum van tijd totaal te gronde gericht’

Ajax ging gisteren voor de zoveelste keer ten onder in de Nederlandse Eredivisie. PSV bleek met 5-2 te sterk te zijn voor de Amsterdammers. De ochtendkranten schrijven het volgende over de gang van zaken bij die club die inmiddels is afgezakt naar de laatste plaats in de competitie.

‘Ajax is wereldnieuws’, begint De Telegraaf, dat pleit voor ‘schoon schip’ in Amsterdam. ‘De beschamende achttiende plaats in de Eredivisie en de komst van John van ’t Schip als vijfde trainer in acht maanden tijd moeten reden zijn om nu eens echt schoon schip te maken bij Ajax. Rvc-voorzitter Pier Eringa, directeur voetbalzaken Sven Mislintat en trainer Maurice Steijn ruimden het veld. Maar te veel mensen die verantwoordelijk zijn voor de rokende puinhopen in Amsterdam zitten nog op hun plek.’

De vorige rvc-voorzitter Leen Meijaard, Chief Sports Officer Maurits Hendriks, interim directeur Jan van Halst en de commissarissen Cees van Oevelen, Annette Mosman en Georgette Schlick worden daarbij genoemd. ‘In recordtijd werd de club door buitenstaanders te gronde gericht ondanks meer dan 200 miljoen euro aan transferuitgaven in twee transferzomers.’

Valentijn Driessen van dezelfde krant noemt de tijdelijke aanstelling van interim-trainer Hedwiges Maduro ‘een beleidsmatige misser’. ‘Voor Ajax en voor de trainer. Hoe bestaat het dat een bedrijf met een begroting van ruim 150 miljoen euro zijn lot voor Brighton en PSV in handen legt van twee groentjes: Maduro (38) en Dave Vos (40). Wat speelde er in het hoofd van al die beleidsbepalers om dit in al hun wijsheid te beslissen? Dit belooft weinig goeds voor te nemen besluiten bij Ajax om de club te reanimeren.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.