AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax keert dit seizoen terug in de top van de Eredivisie’

Sportjournalist Valentijn Driessen gaat niet mee in het feit dat Ajax dit seizoen zou kunnen degraderen. Hij denkt juist dat de Amsterdammers nog wel zullen terugkeren in de top van de competitie.

Wel zal interim John van ‘t Schip dan flink wat werk moeten gaan verrichten. “Het zal van de grond af opgebouwd moeten worden.” Wel ziet Driessen voldoende potentie. Brian Brobbey speelde best goed maar maakte de kansen niet af.” De journalist noemde ‘echte Ajax-spelers’ al Steven Berghuis, Kristian Hlynsson en Jorrel Hato: “Daar zal Van ‘t Schip op voortborduren.

“Ik denk dat Ajax zelfs nog wel ‘gewoon’ Europees voetbal kan halen. Iedereen schrijft Ajax nu af, maar ze krijgen nu echt een relatief eenvoudig programma, voor zover je daar bij de club van kan spreken. Als je dan een behoorlijke serie kan neerzetten met Van ‘t Schip, dan kan het best wel wat worden. Zelf had ik overigens de voorkeur voor Henk ten Cate, dat is iemand die binnenkomt en wat kan bewerkstelligen.”

Eerder vanochtend noemde Driessen de aanstelling van Hedwiges Maduro ‘een bestuurlijke misser’. “Voor Ajax en voor de trainer. Hoe bestaat het dat een bedrijf met een begroting van ruim 150 miljoen euro zijn lot voor Brighton en PSV in handen legt van twee groentjes: Maduro (38) en Dave Vos (40). Wat speelde er in het hoofd van al die beleidsbepalers om dit in al hun wijsheid te beslissen? Dit belooft weinig goeds voor te nemen besluiten bij Ajax om de club te reanimeren..”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.